VLADAVINA ŽENA

Martina Banić na čelu Mladeži HDZ-a

06.03.2010 u 17:41

Bionic
Reading

Mladež HDZ-a danas je na 11. konvenciji za svoju novu predsjednicu izabrala Martinu Banić, zamjenicu glasnogovornika vlade, priopćeno je iz HDZ-a

Konvencija je izmijenila i pravilnik o radu, čime je, među ostalim, utvrđeno da se članom Mladeži HDZ-a može biti do 35., umjesto do 30. godine starosti, što će novoimenovanoj predsjednici omogućiti da odradi mandat na čelu Mladeži.

Oko 930 izaslanika Konvencije za zamjenika predsjednice Mladeži izabralo je Antu Topalovića, a za potpredsjednike Dinka Đerija, Ervina Kolareca, Matu Frankovića, Žarka Tušeka i Petra Radoševića.

Izabrano je i novo Predsjedništvo te nacionalni i nadzorni odbor Mladeži.

Novoizabrana predsjednica izrazila je punu potporu predsjednici HDZ-a i premijerki Jadranki Kosor u nastojanjima na suzbijanju korupcije, ističući da će Mladež HDZ-a biti na prvim položajima te borbe.

Konvencija je održana pod sloganom 'Snaga za hrvatsku budućnost', a uz izaslanike, nazočili su joj i Jadranka Kosor, njezin zamjenik Darko Milinović, potpredsjednici stranke Ivan Šuker, Vladimir Šeks i Božidar Kalmeta, glavni tajnik Branko Bačić, međunarodni tajnik i član Predsjedništva Božo Biškupić, HDZ-ovi saborski zastupnici i brojni gosti.