Hrvatska TKO JE SNIMAO KOLINDU?

Jandroković traži istragu o korištenju službenog vozila

Nakon napisa u Slobodnoj Dalmaciji ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković zatražio je provjeru navoda o neovlaštenom korištenju službenog automobila u privatne svrhe veleposlanstva RH u Washingtonu, a istodobno je pokrenuta istraga i o neovlaštenom praćenju i snimanju članova diplomatskog osoblja i njihovih obitelji akreditiranih u SAD-u, priopćio je u subotu MVPEI

Ood nadležne službe koja se brine za sigurnost diplomatskog osoblja i objekata, zatražena je žurna istraga. Dok se ne utvrde sve činjenice i ne otkriju počinitelji ili eventualni nalogodavci, tog zakonom zabranjenog čina, stupanj sigurnosti hrvatskog Veleposlanstva u Washingtonu podignut je na višu razinu.

Vezano za korištenje službenog automobila supružnika veleposlanika i veleposlanica, "oni imaju ne samo pravo, već i obvezu sudjelovanja u diplomatskim aktivnostima, te im je za to nužno osigurati pretpostavke", ističe MVPEI.

Istraga će utvrditi je li bilo zloupotrebe u konkretnom slučaju, stoji u priopćenju.

Slobodna Dalmacija je objavila u subotu da se na YouTubeu pojavilo nekoliko videozapisa koji prikazuju supruga hrvatske veleposlanice u SAD-u Kolinde Grabar-Kitarović , koji nije zaposlenik ministarstva, kako vozi službeni automobil veleposlanstva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još