I DALJE BEZ DOGOVORA

Propao još jedan sastanak sa seljacima

06.03.2010 u 13:50

Bionic
Reading

Ni nakon današnjih jednosatnih pregovora, koji su završili na Ergeli Ivandvor pokraj Đakova, ministar poljoprivrede Petar Čobanković i predstavnici seljačkih udruga nisu postigli dogovor

Ministar je odmah krenuo za Zagreb na konzultacije u Vladu, poručujući okupljenim novinarima jedino da ne može davati obećanja koja ne može ispuniti i da 'novca u proračunu ima koliko ima'.

Predsjednik udruge Brazda Matija Brlošić ponovio je kako seljaci ne odstupaju od svojh zahtjeva, traže stopostotnu isplatu ovogodišnjih poticaja i to 60 posto u novcu, a spornih 40 posto, koje je država nedavno ukinula, u repromaterijalu.

'Skladišta u Petrokemiji su puna umjetnoga gnojiva, koje bi nama seljacima u toj kompenzaciji dobro došlo', rekao je Brlošić. Dodao je kako seljaci traže i isplatu 205 milijuna kuna zaostalih poticaja iz 2008. godine.

U iščekivanju rezultata konzultacija u Zagrebu, koji bi trebali biti poznati navečer, seljaci na području Đakovštine neće blokirati prometnice, nego će traktorima stajati u jednom traku na đakovačkoj obilaznici, te će promet teći, ali otežano.

Ministra su na Ivandvoru dočekali deseci seljaka koji ovih dana prosvjeduju uz đakovačku obilaznicu.