Hrvatska SELJAČKA BUNA

Seljaci blokirali zagorsku magistralu

Zagorski poljoprivrednici traktorima su poslijepodne potpuno blokirali zagorsku magistralu i oba traka stare ceste prema Zagrebu zapriječena su od skretanja u Mokricama pa do izlaza u Velikom Trgovišću

Kako se doznaje od glavnih prosvjednika, seljacima je namjera bila blokirati i cijelo prometno čvorište u Mokricama, što bi u Zagorju uzrokovalo velike probleme u prometu, no, policija nije dozvolila da se traktorima zapriječi to vrlo frekventno čvorište.

Prosvjedncima je moralnu i političku podršku pružio predsjednik zagorske organizacije Autohtone hrvatske seljačke stranke (A-HSS) i potpredsjednik Županijske skupštine Stanko Majdak, čija je stranka dio vladajuće koalicije u Krapinsko-zagorskoj županiji. Majdak je prosvjednicima donio hranu i piće te im obećao da mogu i ubuduće računati na njegovu potporu.

Zagorski župan Siniša Hajdaša Dončić, koji je preksinoć prvi obišao prosvjednike, danas je izjavio kako Vlada mora ispuniti obećano.

'Obećanja se moraju izvršiti jer su se unaprijed morali znati 'inputi' i 'outputi'. Ne slažem se sa blokadom prometnica jer smatram da ceste moraju biti prohodne kako bi se u Zagorju mogao normalno odvijati život. Problemi se moraju rješavati sa stolom a ne na cesti, i to između nezadovoljnih poljoprivrednika i predstavnika resornog ministarstva', rekao je Hajdaš Dončić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još