Hrvatska ZADOVOLJNI PONUDOM?

Seljaci na tragu dogovora s Čobankovićem!

Nakon što je ministar Čobanković na današnjem sastanku iznio prijedloge predstavnicima seljaka stižu i prve neslužbene reakcije

U Koordinaciji seljačkih udruga Slavonije i Baranje, koja je u ponedjeljak na čelu s Dragutinom Dukićem pokrenula prosvjed, no danas nije poslala svog predstavnika u Ministarstvo, po prvim informacijama nisu nezadovoljni ponuđenim. Sastanak, na kojem još dogovaraju sve detalje, u ovom je trenutku u toku.

'Mislim da smo na tragu rješenja problema', prokomentirao je Dragutin Dukić ponudu ministra Petra Čobankovića, no službena odluka slavonskih seljaka bit će poznata danas popodne, nakon što predstavnici seljaka pet slavonskih županija na sastanku Koordinacije detaljno razmotre ponudu.

Poslije današnjeg sastanaka s čelnicima seljačkih udruga, ministar Čobanković iznio je prijedloge za koje je rekao da je to 'maksimalno što Vlada može učiniti'. Glavni prijedlog seljacima ostaje kompenzacija u repromaterijalu, a ponuđeno je i oslobađanje od plaćanja zakupa, pomoć u reprogramiranju kredita te isplata naknade za skladištenje pšenice.

Predstavnici poljoprivrednih udruga uglavnom su zadovoljni ministrovim prijedlozima, no napominju da će se o njima moći izjasniti tek nakon konzultacija sa svojim članovima na terenu.

Traktori spremni za pohod na Zagreb
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još