BESRAMNI ĐAPIĆ

Borzan neće odstupiti s mjesta dogradonačelnice

14.01.2009 u 15:55

Bionic
Reading

Osječka dogradonačelnica Biljana Borzan (SDP) na današnjoj je konferenciji za novinare potpisivanje sporazuma o predizbornoj i postizbornoj koaliciji HSP-a i HDZ-a ocijenila 'besramnim' i rekla kako ona neće podnijeti ostavku na mjesto dogradonačelnice

Temeljem sporazuma HSP-a i HDZ-a o prijeizbornoj suradnji, po kom će mjesto gradonačelnika pripasti HSP-u, a mjesto predsjednika Gradskoga vijeća HDZ-u, zatraženo je razrješenje Gradskoga poglavarstva, izvijestile su danas te dvije stranke.

Borzan je izjavila da nije pretjerano iznenađena, ali jest razočarana potpisivanjem te koalicije te izrazila uvjerenje da će građani na predstojećim lokalnim izborima znati prepoznati tko je radio, a tko špekulirao.

Dosadašnje gradsko Poglavarstvo je dobro radilo, rekla je i dodala da je 'baš zanima kakvo će biti obrazloženje na sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati najvjerojatnije 23. siječnja, zašto je došlo do raskida koalicije i novog sporazuma'.

Izrazila je uvjerenje kako je HDZ potpisao koalicijski sporazum s HSP-om jer je 'postalo evidentno po rezultatima anketa da je SDP stabilna druga stranka'.
U koaliciju s HSP-om, HNS-om i HSU-om ušli smo 'ne zbog Ante Đapića, Pere ili Đure, već s ciljem da pomognemo da Osijek krene naprijed te da postane grad znanja, a ne grad slučaj', kazala je Borzan.

Rekla je da SDP nije podržao Antu Đapića za gradonačelnika, što je bilo aktualno pred kraj prošle godine jer se 'njime bavi USKOK i DORH', te da joj 'nije jasno kako će reagirati HDZ ako se optužbe o porijeklu Đapićeve imovine pokažu točnima'.

U dosadašnjem Gradskom poglavarstvu SDP je imao tri člana, HSP četiri, HNS i HSU po jednoga. U Gradskom vijeću HSP ima devet vijećnika, HDZ pet, koalicija HDSSB- HSS šest, SDP četiri, HNS i HSU po jednog vijećnika.