MJESECIMA BEZ PLAĆE

Samohrana majka s dvoje djece živi u ruševini

Bionic
Reading

Marica Jukić, koja već mjesecima ne prima plaću, živi sama s dvoje maloljetne djece u ruševnoj kući na splitskom Sućidru

Jedini prihod četrdesetdevetogodišnje zaposlenice Dalmacijavina je 360 kuna dječjeg doplatka. Režije uopće ne može plaćati, te joj je tako dug za struju premašio 30 tisuća kuna.

Tročlana obitelj živi u obiteljskoj kući koja je u tako lošem stanju da predstavlja opasnost, kako za one koji u njoj žive, tako i za prolaznike.

Dio kuće koji je pripadao njezinu pokojnom bratu gotovo je ruševina s koje vise komadi stropa.
Brojilo za struju visi iz zida, pa osigurači stalno iskaču, predstavljajući dodatnu opasnost za ovu obitelj, koja se u zimskim danima smrzava jer nema grijanja.

'A šta da vam kažem? Moja je jedina želja da se maknem odavde, jer ne mogu više izdržati i ne znam što da radim i kako da se izvučem iz ove situacije, na kraju sam snaga. Ispunjavam sve uvjete da mi se dodijeli zamjenski stan, ali taj se proces vuče već godinama u Gradu', rekla je za Slobodnu Dalmaciju Marica Jukić.

Kaže da preživljava uz pomoć donacija, no kako je službeno u radnom odnosu, dogodilo joj se da su joj odbili dati prijeko potrebnu pomoć.