PODUZETNI UNUK DRŽAVNE REVIZORICE

Mladi Ivančić lažirao izbor za Miss?

04.03.2010 u 20:07

Bionic
Reading

Luka Ivančić, dvadesetogodišnji unuk državne revizorice Šime Krasić koji je za 16 milijuna kuna kupio dugorešku Pamučnu industriju, prije godinu dana lažirao je izbor za Miss Karlovačke županije

Poduzetni Ivančić tada je, umjesto lokalnih djevojaka, na izbor za Miss doveo profesionalne manekenke iz agencije Weltrusky. Od 12 djevojaka koje su sudjelovale na izboru, četiri ih je iz spomenute agencije i nijedna ne živi na karlovačkom području.

'Angažirali su nas organizatori natjecanja u Karlovcu i moje cure su nastupile. One jesu iz Zagreba, ali smo nastojali odabrati one koje rodbinski korijeni vežu uz područje Karlovca. Ta usluga je bila besplatna jer je to bila svojevrsna promocija naših modela', rekla je Elizabeta Penovska, voditeljica agencije Weltrusky, za Jutarnji list, dodajući da su po istom principu angažirani i na izboru za Miss Zagrebačke županije. Nositelj licence za to područje također je tvrtka Prave nekretnine Luke Ivančića.

Zanimljivo je da su djevojke iz spomenute agencije redovito angažirane kao hostese na Zagrebačkom velesajmu. Lukin ujak, Robert Krasić, pomoćnik je direktora Zagrebačkog velesajma, a njegova suradnica Gordana Majdak Marczius bila je zadužena za casting u Karlovcu.

No tu nepravilnosti ne prestaju. Na izboru za Miss Karlovačke županije mladi Ivančić zaradio je nekoliko desetaka tisuća kuna. Naime, izbor je sponzorirala i Pliva i jedinice lokalne uprave i samouprave čija bi poslovanja (Karlovačka županija uplatila je 35 tisuća kuna na Ivančićev račun), sukladno Zakonu o reviziji, svake godine trebala kontrolirati Lukina baka Šima Krasić.

U Ivančićevoj tvrtki Prave nekretnine d.o.o. nitko nije zaposlen, a u prvih devet mjeseci prošle godine tvrtka je zaradila 235 tisuća kuna.