PROLJETNO VRIJEME

Snijeg u Lici i Gorskom Kotaru, zatvorena dionica A1

04.03.2010 u 13:56

Bionic
Reading

Od 13.15 zbog bure je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, izvijestio je Hrvatski autoklub

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri ili vlažni te skliski od kiše, a u priobalju puše bura. Dionicom autoceste A1, od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, zbog snijega vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

HAK upozorava vozače da na put kroz Gorski kotar i Liku ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relacijama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog bure dionicom Jadranske magistrale (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila, na Krčkom i Paškom mostu zabrana je prometovanja za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a između Bakra i Karlobaga dodatno i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na nekim prometnicama u Lici i Gorskom kotaru.

Zbog prosvjeda je prekinut promet na državnim cestama D34 u Čađavici, na Podravskoj magistrali (D2) u mjestima Štaglinec, Pitomača, Virovitica i Nova Bukovica, dok promet teče naizmjence u Ludbregu (D2). Od Pitomače prema Virovitici i Osijeku obilazak je Pitomača (D2)-Otrovanec-Sedlarica-Turnašica-Lozan-D2, a od Koprivnice do Štaglinca obilazak je preko Glogovca i Koprivničkih Brega.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

U prekidu je trajektna linija prema otoku Pagu Prizna-Žigljen i katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split, Split-Bol-Jelsa i Split-Hvar-Korčula. Ostali trajekti i katamarani plove redovito.