Hrvatska PREVISOKA NAJAMNINA

Blanka neće nastupiti u preskupoj splitskoj Areni

  • Autor: tportal.hr
  • 14.1.2009 12:16:54
  • 14.1.2009 12:04:53

Iako je Blanka Vlašić oduševljeno kazivala da će s velikim guštom skakati pred prepunim tribinama nove dvorane u Lori, gotovo je sigurno da će spektakularno natjecanje najboljih svjetskih atletičarki Splićani i ove godine gledati na 'starim' Gripama. Amerikanci koji upravljaju Spaladium Arenom traže enormnu najamninu

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, organizatori iz splitskog Atletskoga sportskog kluba (ASK) nisu uspjeli naći zajednički jezik s tvrtkom Global Spectrum, kojoj je povjereno desetogodišnje upravljanje zdanjem sa 12 tisuća sjedećih mjesta.

Splitska arena
Najavljeno je stotinu događanja, no dosad je potvrđen tek spektakl 'Disney na ledu' te Split Auto Show u ožujku.
Sporna je, po svemu sudeći, visina najma dvorane: Amerikanci traže čak 40 tisuća eura, a uz toliki trošak ASK jednostavno ne može zatvoriti financijsku konstrukciju i organizirati miting bez financijskih gubitaka.

Troškovi najma upola manjih Gripa niži su otprilike sedam puta (četrdesetak tisuća kuna), pa će se skakačice i Splićani morati zadovoljiti skromnijim uvjetima i manjim gledalištem.

Ugovorom je regulirano da Split ima pravo dvoranu koristiti 52 dana godišnje, upravo zato će se iz gradskog proračuna i plaćati milijun i pol kuna godišnjeg najma u idućih trideset godina, uz još toliko sredstava iz državne blagajne.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još