Hrvatska PREDSJEDNIK U DARUVARU

Josipović za dopunsko pravo glasa manjinama

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas da je pobornik dopunskog prava glasa za nacionalne manjine jer to smatra izrazom demokratičnosti društva i otvorenosti prema manjinama, te izdvojio češku manjinu u Hrvatskoj kao sjajan primjer dobro uređenih odnosa "većine i manjine".

"Pobornik sam dopunskog prava glasa. Mislim da je to izraz demokratičnosti društva i otvorenosti prema manjinama. A ja uvijek ističem, manjine su hrvatsko bogatstvo i zato trebaju našu podršku", kazao je Josipović nakon razgovora s daruvarskim gradonačelnikom Daliborom Rohlikom, upitan da objasni svoj stav prema mogućnosti da manjine imaju dopunsko pravo glasa.

"A kako će to konkretno izgledati vidjet ćemo, ima različitih ideja", rekao je Josipović koji danas boravi u posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u sklopu kojega je posjetio Bjelovar i Daruvar.

Dodao je pritom da je i sam učlanjen u "Češku besedu", kulturno-prosvjetnu udrugu češke manjine u Hrvatskoj i primjer češke manjine istaknuo kao "sjajan primjer dobro uređenih odnosa većine i manjine", te sjajnih odnosa s matičnom državom, Češkom.

Potvrdio je pritom da će, ukoliko ga ne spriječe druge obveze, nazočiti i tradicionalnoj daruvarskoj "Žetvenoj svečanosti".

Josipović je dodao da je s članovima gradskog poglavarstva razgovarao i o gospodarskoj situaciji u Daruvaru koja se, prema onome što je čuo od čelnih ljudi općine, "nažalost uklapa u sliku hrvatskog gospodarstva s puno problema".

Josipović se prilikom dolaska u Daruvar pozdravio s okupljenim građanima, a nakon razgovora s čelnim ljudima gradskog poglavarstva posjetio i Savez Čeha.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još