TOLIKO O VLADINOJ ZABRANI

Ministarstvo zapošljava još 46 službenika?!

01.03.2010 u 07:57

Bionic
Reading

Iako je Vlada još lani zbog financijske krize i nedostatka novca u proračunu strogo zabranila nova zapošljavanja u državnim službama, prošlog je tjedna ministar uprave Davorin Mlakar donio 'plan prijema u državnu službu' koji bi uskoro trebao biti objavljen u Narodnim novinama

Naime, kako javlja Novi list, iz dokumenta 'plan prijema u državnu službu' koji je prošlog tjedna donio ministar Mlakar razvidno je da ministrica Marina Matulović-Dropulić zatražila zapošljavanje još 46 ljudi u svom ministarstvu te da je ministar financija Ivan Šuker za takvo zapošljavanje iznašao financijska sredstva.

Inače, u ministarstvu Marine Matulović-Dropulić trenutno je zaposlen 531 državni službenik. List prenosi da bi od 46 osoba koje se planira zaposliti, njih 25 trebalo biti zaposleno zbog poslova približavanja Europskoj uniji. Preostalih 19 bit će zaposleno, kako se navodi u planu, 'na radna mjesta koja su ostala upražnjena zbog prestanka službe državnih službenika, s obzirom na to da nije moguće osigurati redovito obavljanje poslova tih radnih mjesta preraspodjelom između postojećih državnih službenika i namještenika'.

Zapošljavanje novih 46 djelatnika Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva porezne će obveznike godišnje stajati više od četiri milijuna kuna.

Da cijela priča bude još zanimljivija, unatoč Vladinoj zabrani zapošljavanja novih državnih službenika, ministar Mlakar u dokumentu 'plan prijema u državnu službu' navodi da tu nije kraj novom zapošljavanju: 'Za ostala tijela državne uprave, stručne službe i urede Vlade donijet će se dopuna Plana prijama.'