Hrvatska KOSOR TVRDI

HEP još nije zatražio poskupljenje struje

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako će Vlada, ako i kad joj HEP pošalje zahtjev za povećanjem cijene struje, taj zahtjev razmotriti, te pri tome voditi računa da se zaštite najosjetljiviji slojevi hrvatskog društva.

"Nema još zahtjeva HEP-a. Ako i kada zahtjev iz HEP-a dođe, onda ćemo ga na sjednici Vlade razmotriti", kazala je premijerka u Krapini, odgovarajući na pitanje novinara hoće li poskupjeti struja.

Kosor je naglasila kako će Vlada zahtjev, ako i kada dođe, razmatrati "vodeći računa o načinima na koje bi se moglo zaštititi najosjetljivije skupine u hrvatskom društvu".

Novinare je zanimalo i znači li jučerašnja premijerkina izjava u Mostaru - gdje je poručila da hrvatska Vlada neće iznevjeriti Hrvate u BiH u izmjenama Ustava RH i zakona o prebivalištu - da će ostati mogućnost dvojnog prebivališta.

"Ne. Ne, to znači upravo ono što sam i rekla, da nema straha da ćemo iznevjeriti našu ustavnu obvezu o brizi o Hrvatima izvan domovine, posebno o Hrvatima u BiH", rekla je Kosor.

"To apsolutno ne znači da će se ispuniti ono što bi neki htjeli, i ono što se zapravo širi kao dezinformacija kroz lošu interpretaciju izmjena i dopuna zakona (o prebivalištu)", istaknula je premijerka Kosor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još