Hrvatska ODVJETNIK MIŠETIĆ

'Tadićeva izjava o Gotovini je demagogija'

Nakon što je srpski predsjednik Boris Tadić kazao da bi bilo 'nepovoljno ako bi se kojim slučajem dogodilo da Ante Gotovina bude oslobođen zbog tzv. nedostatka dokaza', Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić kaže da je Tadićeva izjava 'demagogija'

Mišetić smatra da je Tadićev istup dobar znak jer 'njegova se procjena vjerojatno temelji na procjenama službenih institucija republike Srbije'. Kaže da Tadić ovom izjavom priprema svoje sunarodnjake na oslobađajuću presudu Gotovini.

'Tadićeva je izjava jeftina demagogija, poput one u Srbiji 90-ih godina, i žao mi je što ju je prihvatio predsjednik Tadić koji se predstavlja kao moderni, europski političar. Europski političari imali bi hrabrosti zahtijevati od svojih sugrađana poštivanje svake, pa i eventualne oslobađajuće presude! Nasuprot tome, predsjednik Tadić unaprijed proglašava generala Gotovinu krivim i tvrdi, ako bude oslobođen, da je to zato što Hrvatska nije dostavila dokaze.

Time ostavlja dojam da on ima neke dokaze o krivnji generala Gotovine na temelju kojih ga unaprijed proglašava krivim. Ako je tako, neka te dokaze dostavi haškom tužiteljstvu. Ako ih nema, onda bi kao odgovoran političar i državnik trebao pustiti Haški sud da kao pravosudni organ radi svoj posao bez pritisaka politike', zaključuje Mišetić za Večernji.hr.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još