Hrvatska VAL NEZADOVOLJSTVA

I radnici Poljoprerade u štrajku

Tražimo isplatu ostatka plaće za studeni i cijelu plaću za prosinac prošle godine, te uplatu doprinosa koji za 120 radnika Poljoprerade nisu plaćeni već dvije godine, istaknuo je na konferenciji za novinare regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić.

Poslodavac je radnicima dužan za plaće 1,5 milijuna kuna, a državi za poreze i doprinose više od 10 milijuna kuna, tvrdi Rogić te dodaje kako zbog toga jedan radnik ne može otići u mirovinu, iako je ispunio uvjete.

Budući da o vlasnicima Poljoprerade znamo samo kuloarske priče kako se radi o pet - šest dioničara, mahom bivših direktora tvrtke, sada pozivamo vlasnike da se jave a državu da intervenira, jer se radi i o njezinim sredstvima, kazao je Rogić.

Štrajkaši su započeli pregovore s direktorom tvrtke Momčilom Grahovcem, no procjenjuju da on zapravo nema nikakvih ovlasti, te im je samo ponudio da nastave raditi i čekaju plaće.

Poljoprerada se bavi proizvodnjom, preradom i prometom stočne hrane, a u njezinu sklopu posluje i farma Brezovica s kokošima nesilicama koje dobivaju hranu od Poljoprerade.

Rogić kaže da će radnici i tijekom štrajka nastaviti hraniti kokoši, kako ne bi uginule, no ne mogu im osigurati normalne količine hrane jer je u tvornici nema dovoljno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još