DONATORSKA VEČERA

Oliver i Tedi Spalato pomažu hrvatskim generalima

24.02.2010 u 22:41

Bionic
Reading

U organizaciji Zaklade za istinu o Domovinskom ratu u srijedu, 24. veljače u hotelu Le Meridien Lav organizirana je svečana donatorska večera i gala-koncert koja se plaćala pet tisuća kuna po osobi, a cjelokupni prihod namijenjen je financiranju obrane hrvatskih generala u Haagu

Nastupio je veći broj glazbenika koji su se također odrekli svog honorara u korist Zaklade. Među ostalima su nastupili Tedi Spalato, Tereza Kesovija, Oliver Dragojević i Jasna Zlokić.

Među uzvanicima se moglo vidjeti veći broj lokalnih čelnika iz Splita i Županije splitsko-dalmatinske. U prvom redu je naravno bio gradonačelnik Željko Kerum u društvu s čelnicima županije Petroslavom Sapunarom i Lukom Brčićem, a malo otraga zapaženi su njegovi vjerni pratioci Joško Svaguša, Ivica Livaja i Ivica Šurjak.

Na večeri su bili i brojni čelnici veteranskih udruga, primjerice Rade Lasić, čelnik veterana IV. splitske brigade, ali i Miroslav Tuđman. Program je vodio Oliver Mlakar, a na početku je bila projekcija dokumentarnog filma o generalu Gotovini. Osim lokalnih političara, među uzvanicima su bili i direktori vodećih tvrtki u gradu.