SERIJA KRVAVIH ZLOČINA

Južina lupila Hrvatima u glavu

24.02.2010 u 14:59

Bionic
Reading

Loši biometerološki uvjeti koji će u Hrvatskoj trajati još tri dana izuzetno loše utječu na raspoloženje i ponašanje ljudi. Oni koji inače osjećaju tegobe uzrokovane vremenom bit će dodatno depresivni, razdražljivi i nervozni, kažu meteorolozi

'Silna depresija u društvu, recesija i brojni otkazi tište emocionalno nestabilne i impulzivne osobe. Kada sve to pojača nepovoljno vrijeme i južina, pucaju živci. Riječ je o ljudima niskog praga tolerancije koje i najmanja sitnica isprovocira tako da postanu fizički nasilni', tvrdi za Večernji list psihijatar Miro Jakovljević.

Tako je u posljednjih nekoliko dana zabilježen niz zločina koji mogu biti povezani i s biometerološkim uvjetima. U subotu je usred noći u Hrvatskoj Kostajnici 52-godišnja žena isprebijala hrastovom letvom svoju 70-godišnju cimericu zbog starih dugova. U noći s utorka na srijedu u središtu Zagreba napadnut je 33-godišnji kuhar kojem je 25-godišnjak zabio nož u vrat jer ga je zamijenio s mladićem kojeg je vidio da vrijeđa njegovu djevojku.

U Splitu je 29-godišnjak, inače uzorni sportaš, udario šakom u glavu službenicu i demolirao ured nakon što mu je odbijen kredit od 20 tisuća kuna.

Oko imovine su se potukle i dvije sestre, suvlasnice radiopostaje u Novoj Gradiški. Đurđa A. (42) i njezina sestra Zlata P. (50) potukle su se u uredima postaje na kojoj obje rade. Direktor radija obje je poslao na godišnji odmor da se 'ohlade'.