Hrvatska PO ZAHTJEVU VLADE

Konačno smijenjen Vojković!

Nakon što je Vlada u četvrtak zatražila smjenu predsjednika Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića i člana Uprave Damira Mihanovića, Nadzorni odbor tvrtke to je i učinio

Nadzorni odbor Croatia osiguranja smijenio je dugogodišnjeg predsjednika uprave i od nedavno bivšeg HSLS-ovca Hrvoja Vojkovića, ali i člana uprave Damira Mihanovića.

Novi predsjednik uprave Croatia osiguranja bit će, od Vlade predloženi, Zdravko Zrinušić koji je do sada bio zamjenik predsjednika Uprave Štedbanke d. d. i, kako je navela Vlada u priopćenju s posljednje zatvorene sjednice, 'ima bogato iskustvo u financijskom i osiguravateljskom sektoru'.

Inače, ministar financija Ivan Šuker najavio je njihovu smjenu prije tjedan dana i rekao: 'Nakon svega što se događa u Croatia osiguranju, velike štete koju su Vojković i Mihanović nanijeli, mislim da su sankcije neophodne.'

Podsjetimo, Mihanović je na HTV-u rekao da je bivši premijer Ivo Sanader tražio od državnih tvrtki da surađuju s Fimi-Media u vlasništvu Nevenke Jurak, nakon čega se pokrenulo pitanje njegove smjene.

Dok tisak prenosi da Mihanović odlazi u privatni sektor, još se ne zna gdje će Vojković. Nagađalo se da je zainteresiran za mjesto veleposlanika u Maroku te da mu je Vlada to čak i obećala, ali je to demantirala sama premijerka Jadranka Kosor.

Hrvoje Vojković obratio se priopćenjem javnosti nakon smjene. 'Sa zadovoljstvom ističem da je Croatia osiguranje d. d. u proteklih nešto manje od šest godina mog mandata uspješno poslovala. U protekloj kriznoj 2009. ostvarili smo dobit od 97 milijuna kuna što je porast od 41.7 posto u odnosu na 2008. godinu. Za moga mandata dobili smo i niz domaćih i međunarodnih gospodarskih priznanja; dvije Zlatne Kune i jednu Kristalnu Kunu, nagradu Euromoney za najbolje osiguravajuće društvo u središnjoj i istočnoj Europi, ostvarili kontinuirani rast dobiti, proširili poslovanje u regiji i lansirali preko 30 novih osigurateljnih proizvoda. Čestitam na imenovanju novom predsjedniku Uprave i želim mu puno uspjeha u daljnjem poslovanju Croatia osiguranja d.d.', rekao je Vojković.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još