GNJEVNI NADBISKUP BOZANIĆ

'Dopisnica Večernjeg lista prenosi laži'

22.02.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Nakon što je Jadranka Jureško-Kero, dopisnica Večernjeg lista iz New Yorka, objavila članak u kojem se kardinalu Bozaniću zamjera nenazočnost na inauguraciji hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, pristigla je vrlo žestoka reakcija samog kardinala

U reakciji koju potpisuje kardinalov tajnik, velečasni Željko Fatak, Bozanić ističe da se osvrće na članak u Večernjem listu 'zbog velikog poštovanja prema vjernicima i onima kojima je stalo do istine'. Priopćenje Josipa Bozanića prenosimo u cijelosti:

Nije istina da je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić naknadno produžio svoj boravak u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama kako bi izbjegao nazočnost na svečanosti inauguracije predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića. Naime, još 10. lipnja 2009. godine bilo je pismenim putem u korspondenciji s hrvatskim župama u Mississaugi i Clevelandu definitivno zaključeno da će kardinal boraviti u pohodu hrvatskim vjernicima u Kanadi i SAD-u od 12. veljače do 3. ožujka 2010. godine.

Novinarka Jadranka Jureško-Kero bila je s time upoznata. Naime, u subotu, 20. veljače ove godine, na njezin upit izričito joj je odgovoreno da je kardinalov pohod hrvatskim vjernicima u Kanadi i SAD-u dogovoren već prije godinu dana.

Upravo iz razloga što je dotična novinarka bila s time upoznata, smatram da je svojim pisanjem ne samo povrijedila istinu, nego, pozivajući se na tobožnje 'Večernjakove izvore bliske crkvenim krugovima', još jednom potvrdila nepouzdanost takvih izvora, a svojim se konstrukcijama stavila u službu širenja laži.