PROPAO KONCERT

Uz žestok otpor uhićeno 30-ak skinsa i neonacista

20.02.2010 u 19:49

Bionic
Reading

Kako smo ranije izvještavali, tijekom večeri trebao se negdje u okolici Križevaca održati neonacistički koncert u organizaciji grupacije 'Hrvatskih nacionalista'. Medijskom akcijom na noge je podignuta policija, koja je u Bukovju Križevačkom uhitila 30-ak skinsa, među njima i članove benda koji je trebao nastupiti

Kako izvještava 24sata, u Bukovju Križevačkom u subotu je navečer trebao biti neonacistički koncert. Policija je neposredno prije početka koncerta rastjerala okupljene iz vatrogasnog doma i uhitila 30-ak osoba. Uhićeni su članovi njemačkog benda Blue Max i nekoliko Hrvata koji su bendu pomagali u pripremi koncerta.

Policija ih je privela jer nisu imali dozvolu za javno okupljanje. Navodno su neki od privedenih pružali otpor pri uhićenju. Organizatori koncerta navodno su 'Hrvatski nacionalisti', prenosi net.hr. Do samog početka koncerta lokacija se držala u tajnosti zbog policije. Za nju bi doznali tek oni koji bi u 18 sati došli na Glavni kolodvor u Zagrebu. Medije su na neonacistički koncert upozorili članovi Udruge mladih antifašista grada Zagreba. Mladi antifašisti za koncert su saznali na internetskom neonacističkom forumu.

Spomenuta grupacija je radikalna skupina koja, kako stoji u navodima njihove službene web stranice, ima za cilj 'rušenje postojećeg ustavnog pokreta te obnovu Nezavisne Države Hrvatske'.