STIŽE PRETHODNICA

Susret Tadića i Josipovića već u ožujku

20.02.2010 u 12:16

Bionic
Reading

Točan datum susreta dvaju predsjednika još uvijek nije određen, no kako navode srpski mediji, Boris Tadić i Ivo Josipović naći će se za istim stolom već krajem ožujka

Kako navodi Blic u ponedjeljak, izaslanici Skupštine Srbije iz grupe prijateljstva s Hrvatskom putuju u Zagreb, a predsjednik grupe Janko Veselinović (DS) ovaj susret označava kao prethodnicu susreta dvaju predsjednika.

Negativan trend u srpsko-hrvatskim odnosima, s manjim uzlaznim prekidima poput posjete hrvatskog premijera Ive Sanadera prošle godine, uglavnom je diktiran tužbama pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu i brojnim neriješenim pitanjima od povratka izbjeglica i njihove imovine do neriješenih granica. Činjenica da predsjednik Srbije jedini iz regije nije prisustvovao inauguraciji novog hrvatskog predsjednika nije zabilježen kao još jedan u nizu loših poteza u bilateralnim odnosima.

Umjesto toga, lansirana je priča o skorom susretu dva predsjednika i boljoj perspektivi susjedskih odnosa. Predsjednik Političkog savjeta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović rekao je da bi se Tadić i Josipović mogli susresti već sljedećeg mjeseca.