Hrvatska SJEDNICA VLADE

Kosor: Radimo k'o pčelice

Nakon kriminala koji je otkriven u Đakovštini, Vlada je danas i službeno odlučila pomoći oštećenim seljacima, a državne zaposlenike uveselila drugim dijelom božićnice

Vlada će oštećene proizvođače Đakovštine pomoći sa 18 tisuća tona pšenice koje će Ministarstvo gospodarstva prenijeti iz strateških robnih zaliha. Time će se namiriti 2300 proizvođača koji će svoja prava naplate iz stečaja prenijeti na Ministarstvo, poručio je ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

'Svi oni koji su počinili kaznena djela, oštetili Vladu i seljake, vinovnici pljačke, nadam se, bit će kažnjeni', nadodala je pak premijerka Jadranka Kosor.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i odluku o isplati drugog djela božićnice za državne službenike i namještenike. Njih 185 tisuća u ožujku će dobiti sveukupno 117 milijuna kuna, odnosno 625 kuna svaki. 'Sljedeći tjedan zatražit ću da na sastanak dođu sindikati i da se otvore razgovori što ćemo činiti ove godine koja je teška i u kojoj će svi morati snositi svoj dio tereta', rekla je Kosor.

Na početku same sjednice Kosor se pohvalila da su u Bruxellesu danas otvorena još dva poglavlja, Ribarstvo i Okoliš, ali i da je Hrvatskoj uručen poziv za predaju pregovaračkog stajališta za poglavlje 23. o pravosuđu. 'To pokazuje da smo cijelo vrijeme radili iako je poglavlje bilo blokirano. To pokazuje i ustrajnost. Radimo kao pčelice i ne posustajemo', kazala je Kosor.

Pripreme za Europsku uniju ne idu samo kroz otvaranje i zatvaranje poglavlja, što je Vlada pokazala osnovavši Povjerenstvo za koordinaciju priprema za korištenje fondova Europske unije. 'Kako bismo se pripremili i stvorili administrativne kapacitete i kako bi Vlada nadzirala cijeli posao, osnovali smo povjerenstvo u kojem sjede uglavnom ministri. Sada u cijelom sustavu imamo 686 zaposlenih, a ove godine planiramo zaposliti još 292 osobe', poručio je ministar financija Ivan Šuker.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još