Hrvatska SMJENA SAVJETNICE ZA KULTURU

Osipaju se Kerumovi savjetnici u Banovini

Iz šturog priopćenja koje je odaslano iz Banovine, moglo se saznati da Nansi Ivanišević, u proteklom periodu savjetnica gradonačelnika Željka Keruma za prosvjetu i kulturu, više neće obnašati tu funkciju, već se vraća na prethodno radno mjesto u Uredu državne uprave

Na kraju priopćenja još se dodaje da je na mjestu savjetnice pomogla u strukturiranju Službe za kulturu i umjetnost te Službe za prosvjetu i tehničku kulturu. Nansi Ivanišević je široj hrvatskoj javnosti poznatija kao ministrica kulture u vladi Zlatka Mateše 1999, kada je još kraće bila na toj funkciji, samo tri mjeseca.

Leo Nikolić TportalNansi Ivanišević
Tada je njen mandat završen silom prilika jer je HDZ izgubio izbore, a ni ovaj joj mandat na položaju savjetnice gradonačelnika nije potrajao. Kako saznajemo, u Banovini nisu bili zadovoljni njenim radom od samog početka. Nadalje, nakon samo dva mjeseca i Zdenko Dvornik, savjetnik za urbanizam, odlazi s funkcije.

Prilika za smjenu Nansi Ivanišević, koja nije ostvarila elementarne pretpostavke za financiranje kulture i prosvjete u Splitu, otvorila se poslije skandala oko dva karnevala u Splitu, a karneval je zadnja stvar kojom bi se bilo tko trebao baviti u gradskoj vlasti. Najveće nezadovoljstvo njenim radom, kako saznajemo od izvora u Banovini, izražavala je zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković koja je na kraju morala raditi i ono što je bio savjetničin posao.

Željko Kerum je očito procijenio da je idealan trenutak za ispravljanje greške u odabiru i našao je svog Krnju za situaciju koja mu je nanijela više štete nego koristi. On je već nekoliko dana prije karnevala govorio da je to stvar gradskih službi i da to njega ne zanima. Iz gradske vlasti nismo dobili odgovor hoće li se uopće popunjavati upražnjeno mjesto savjetnika. Po logici stvari, te poslove treba obavljati pročelnik za prosvjetu i kulturu.

Na kraju se može zaključiti da Kerumova ideja sa savjetnicima koji ni za što ne odgovaraju i imaju zadnju riječ u svakom resoru nije dobra zamisao. Samo su se povećali troškovi, a rezultat je gotovo nikakav, što se može zaključiti po potpunoj obamrlosti svih ozbiljnih aktivnosti i inicijativa u Splitu. A Split i Splitsko-dalmatinska županija dramatično prednjače po rastu i postotku nezaposlenosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još