HOĆE LI MU BITI NEUGODNO?

Sanader dolazi na Josipovićevu inauguraciju

17.02.2010 u 22:18

Bionic
Reading

Bivši premijer i bivši HDZ-ovac Ivo Sanader dobio je poziv za inauguraciju novog predsjednika Ive Josipovića. Pretpostavlja se da je prihvatio poziv, no to protokol nije mogao potvrditi

Sanader je poziv zaslužio jer je jedan od bivših hrvatskih premijera, a nije se očito uzimalo u obzir to što je bez objašnjenja otišao s čelnog mjesta i što je 4. siječnja ove godine i izbačen iz HDZ-a zbog pokušaja stranačkog puča, kako su to nazvali hadezeovci.

Sanader je iznenadio stranačke kolege na Mirogoju

Sanader bi sutra mogao još jednom doći u javnost i suočiti se s pogledima svojih bivših kolega kao 12. prosinca kada je osvanuo, očito nepoželjan, s izaslanstvom HDZ-a na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Prema informacijama potpredsjednice HNS-a Vesne Pusić, koja će također biti na inauguraciji, Sanader je potvrdio svoj dolazak.

Ipak, aktualna premijerka Jadranka Kosor neće se morati brinuti jer je za nju rezervirano mjesto u prvim redovima, dok su bivši premijeri nekoliko redova iza.

U Vladi i HDZ-u nitko nije htio komentirati mogućnost susreta sa Sanaderom, a neki su u neslužbenom razgovoru rekli da bi mu bilo ugodnije ispred televizora te da bi mogao ostati izoliran.