S RADIJA 101 NA PANTOVČAK

Josipovića će savjetovati i Zrinka Vrabec

17.02.2010 u 16:31

Bionic
Reading

Dan prije inauguracije novoizabranog predsjednika Republike Ive Josipovića počele su kružiti priče da će se među savjetnicima na Pantovčaku naći i novinarka Radija 101 Zrinka Vrabec Mojzeš

Revolucionarka sa Stojedinice i provokatorica ili pristrana novinarka bliska predsjedniku na odlasku Stjepanu Mesiću, kako kome drago, trebala bi se uskoro naći na Pantovčaku među savjetnicima novog predsjednika Josipovića. Ta je informacija danas počela kružiti u novinarskim krugovima, a da u njoj zaista ima istine, indirektno su nam potvrdili i sama Zrinka Vrabec Mojzeš i desna ruka novog predsjednika Mirando Mrsić

Prvi suradnik Ive Josipovića, Mirando Mrsić, rekao je da je Vrabec-Mojzešmeđu kandidatima za mjesto 'savjetnika za društvene djelatnosti' te da su razgovori u tijeku. 'Predsjednik će objaviti imena svih svojih savjetnika na press konferenciji u petak', rekao je Mrsić.

Na izravno pitanje je li istina da će savjetovati Josipovića i je li bar čula da o tome kruže priče, Vrabec Mojzeš tportalu je vrlo oprezno rekla da nema komentara. S obzirom na krizu na kultnoj Stojedinici, sigurno joj nitko ne bi zamjerio što nastoji pobjeći s broda koji tone na space shuttle na Pantovčaku.

Javnost je oko Zrinke Vrabec Mojzeš prilično podijeljena: dok je neki pamte kao veliku protivnicu cenzure iz Tuđmanovog vremena kada je bila jedna od najglasnijih na prosvjedu zbog kojeg je opstala Stojedinica, danas joj zamjeraju pristranost.

Nije nikakva tajna da je Vrabec Mojzeš vrlo bliska Stjepanu Mesiću te da je u svojim emisijama teško dozvoljavala kritike na njegov račun. Neki kolege se sjećaju i da je, usprkos novinarskom pozivu zbog kojeg bi jednostavno morala biti objektivna i nepristrana, za vrijeme predzadnje predizborne kampanje provodila vrijeme u njegovom stožeru noseći na sakou bedž Mesićeve kampanje, a na proteklim izborima imala je 'privilegiju' jedina čekati rezultate u Mesićevom društvu.