Hrvatska ZAGREB POD POLICIJSKOM OPSADOM

Tarik i Omejec vježbali tekst za inauguraciju

  • Autor: V. P. P.
  • 17.2.2010 15:50:52
  • 17.2.2010 15:14:03

Dan prije svečane inauguracije trećeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, na Trgu Sv. Marka u Zagrebu održana je generalna proba. U isto vrijeme po gradu su raspoređivani policajci, a područje oko hotela gdje će odsjesti uzvanici detaljno je pregledavano

Scena na Markovu trgu postavlja se već danima, no tek je dana poprimila svoje obličje. Svoje je u znaku plave boje. Za scenografiju je zadužen Ivica Propadalo koji je osmislio i logo inauguracije - valovitu plavu crtu na kojoj piše inauguracija predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Taj je logo i na svim materijalima za inauguraciju, od pozivnica do press iskaznica.

Zanimljivo je da je na govornici za kojom će Josipović održati inauguracijski govor, ispisan je poznati natpis s ulaza u negdašnju dvoranu Velikog vijeća pri Kneževu dvoru 'Obliti privatorum, publica curate', ili 'Zaboravite osobne stvari, brinite se za javne'.

Na pozornici su se danas pojavili predsjednici Ustavnog suda s predsjednicom Jasnom Omejec. Voditelj programa Tarik Filipović uvježbavao je svoj tekst. Televizijske kuće postavljaju reportažna kola, novinari vježbaju javljanje uživo, kako bi sutra sve bilo besprijekorno. Na Propadalovoj sceni nastup su vježbali i akademski zbor Ivan Goran Kovačić i djevojački zbor Zvjezdice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još