DRAMA NA ČRNOMERCU

Oteo partnera pa ga spašavali specijalci

17.02.2010 u 13:53

Bionic
Reading

D. O. (32) oteo je F. LJ. (43) na ulici te tražio 100.000 eura i pet milijuna kuna u građevinskoj robi. Kada su specijalci upali u stan, otmičar se bacio kroz prozor s drugog kata, piše Jutarnji list

U ponedjeljak oko 13.30 sati, 29-godišnja K. Lj. prijavila je otmicu 43-godišnjeg supruga F. LJ. Dan kasnije policijski službenici Antiterorističke jedinice Lučko i Odjela organiziranog kriminaliteta pronašli su muškarca vezanog lancima u stanu ulici Dobriše Cesarića u zagrebačkom naselju Špansko.

Kada su policajci upali u stan, 32-godišnji otmičar D. O. skočio je kroz prozor s drugog kata. Nedugo zatim ipak je uhićen.

Riječ je o građevinskom poduzetniku dobro poznatom policiji za kojim su raspisane potrage sudova u Varaždinu i Zagrebu, policijskih postaja Velika Gorica i Sesvete te Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Evidentiran je za više desetaka kaznenih djela vezanih uz drogu, krivotvorenja, prijevare...

Dvojica muškaraca bili su u poslovnom odnosu. D. O. oteo je F. LJ. na ulici te tražio 100.000 eura i pet milijuna kuna u građevinskoj robi. Potom ga je odveo u unajmljeni stan, noge mu vezao lancima i od njegove supruge tražio da donese novac.