IVO JOSIPOVIĆ TVRDI:

'DORH se mora izjasniti o optužbama protiv Sanadera!'

17.02.2010 u 08:18

Bionic
Reading

Izabrani predsjednik Ivo Josipović dao je opširan intervju za Globus u kojem je otkrio neka imena iz svog budućeg tima, ali i prokomentirao sve češće optužbe protiv bivšeg premijera Ive Sanadera

Odgovarajući na pitanje o optužbama protiv Ive Sanadera, u kojima se najčešće spominje namještanje poslova i korupcija, Josipović je rekao da će od DORH-a zatražiti da što prije potvrdi ili pak opovrgne optužbe na račun bivšeg premijera.

'Nije mi važno je li riječ o Sanaderu ili nekom trećem. Pravni sustav mora reagirati brzo i efikasno. Pozivam Državno odvjetništvo da i u slučaju optužbi protiv Sanadera bude efikasno, da odbaci ili potvrdi sumnje. Kod krupnih optužbi koje su na naslovnicama rok treba zaista biti kratak', rekao je Josipović, koji bi sutra trebao preuzeti dužnost predsjednika RH.

Govoreći o ekonomskim mjerama koje poduzima Vlada Jadranke Kosor da bi država izišla iz recesije, Josipović je općenito ustvrdio da je Kosor kao predsjednica Vlade najzaslužnija za dobre stvari, ali i odgovorna za loše. Doduše, izabrani predsjednik nije želio precizirati što je to Kosor napravila loše, jer je 'relativno kratko na čelu Vlade'.

Josipović je potvrdio nagađanja o nekim imenima koja će sa sobom 'povući' na Pantovčak. Tako će bivši novinar Drago Pilsel raditi analitiku, predstojnik ureda bit će mu kum Zorana Milanovića Joško Klisović, a njegov zamjenik trebao bi biti Marko Rakar, koji bi se trebao baviti predsjednikovim komunikacijama na internetu.

Na Pantovčaku će vjerojatno ostati i Mesićevi savjetnici Saša Perković i Siniša Tatalović.