Hrvatska VOZAČI OPREZ

Snijeg u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Opet!

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, a slab na širem području graničnih prijelaza Rupa i Pasjak. U Hrvatskom primorju i Istri kolnici su mokri od kiše, a u Slavoniji i Dalmaciji uglavnom vlažni i skliski, javlja Hrvatski autoklub

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u većem dijelu unutrašnjosti. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Slavoniji, posebice na dionicama autoceste A 3 Bregana-Lipovac, od Jankomira do Novske i od Nove Gradiške do Lipovca.

Opreznije treba voziti duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), te na cestama u gorju zbog mogućih odrona zemlje i kamenja.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru - D 32 Prezid - Delnice, D 203 GP Brod na Kupi - Delnice, D 305 Parg - Čabar, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja, Čabra, Delnica i Vrbovskog. U Lici na D 23 Senj-Žuta Lokva i D 42 Josipdol-Poljanak. Zabrana je i u zaleđu Novog Vinodolskog i općinama ispod Učke te na županijskim i lokalnim cestama Sisačko-moslavačke županije i na državnoj cesti D 36 Pokupsko-Sisak-Popovača.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još