NEKOĆ BILO, SAD SE SPOMINJALO

Josipović 2008. nije glasovao protiv 'Cvjetnog'

12.02.2010 u 19:38

Bionic
Reading

Iako je danas kritizirao policijsko provođenje prosvjednika u zagrebačkoj Varšavskoj ulici, novoizabrani predsjednik Ivo Josipović, kao zastupnik u Skupštini grada Zagreba, prije dvije godine mogao je spriječiti projekt Tome Horvatinčića

Josipović je tada s još šest SDP-ovih zastupnika bio suzdržan kada se glasovalo o spornom projektu. Ostali SDP-ovci tada su napustili sjednicu. Da su Josipović i ostali napravili isto, mogli su srušiti kvorum za izglasavanje odluke o 'Cvjetnom'.

Mjesec dana prije izglasavanja urbanističkog plana kojim je dano zeleno svjetlo projektu Tome Horvatinčića, SDP-ovi se nisu pojavili na sjednici i tako su uspjeli spriječiti izglasavanje. No drugi puta to nisu učinili.

'Istina je da SDP ima neke dugove oko Varšavske. No, tada se više od ovoga što su Josipović i ostali napravili jednostavno nije moglo. Bandić je bio prejak i nije čudo da mu se upravo ovih sedmero zastupnika odlučilo suprotstaviti', rekao je za Večernji.hr jedan visokopozicionirani član SDP-a.

Jedan od SDP-ovaca kazao je da su prosvjedi u Varšavskoj, kao i prethodne akcije koje je organizirala udruga Pravo na grad, zapravo obračun s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

'To nije prosvjed protiv Horvatinčića, nego protiv gradske vlasti. Bandić nije konj koji radi za građane, nego je konj koji radi protiv građana', ustvrdio je Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije. 'Oni su jednostavno protiv svega, a krila im je dao Bandićev poraz na predsjedničkim izborima. Nanjušili su krv', komentirao je jedan SDP-ovac.