MISLI LOKALNO - DJELUJ REGIONALNO

'Suradnja mora biti kao na ubojstvu Pukanića'

12.02.2010 u 16:22

Bionic
Reading

Čelnici policija iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije na današnjoj su se ministarskoj konferenciji potpisom zajedničke izjave obvezali na još kvalitetniju suradnju u suzbijanju kriminala

Policijska suradnja posebno će se intenzivirati na suzbijanju trgovine drogom kroz Balkansku rutu kojom, prema procjenama, prođe čak 80 posto heroina iz Afganistana i Pakistana

Osim heroina, tim pravcem prođe i velika količina kokaina, a prema riječima srbijanskog ministra unutarnjih poslova Ivice Dačića, čak četiri tone kokaina dopremljenog iz Južne Amerike zaplijenjeno je u drugim zemljama temeljem podataka iz Srbije.

Kakvu suradnju zemlje iz regije žele, posvjedočio je hrvatski ministar MUP-a Tomislav Karamarko

'Suradnja na slučaju ubojstva Ive Pukanića najbolje ilustrira kakvu suradnju želimo', kazao je Karamarko.

S njim se složio i srbijanski kolega, dodajući da nijedna od država više neće biti oaza za izbjegavanje pravde.

No, bez odgovora je ostalo novinarsko pitanje kada će biti otkriven krajnji naručitelj Pukanićeva ubojstva, ali je zato ravnatelj policije Oliver Grbić najavio da bi se 'u narednim tjednima trebao rasvijetliti slučaj pretučenog novinara Dušana Miljuša jer na tome rade najbolji kriminalisti koji su skupili niz indicija, ali još nije potvrđena osnovana sumnja'.

Karamarko je ponovno objašnjavao privođenje prosvjednika u Varšavskoj ulici u središtu Zagreba, ističući da je policija tek asistirala komunalnom redarstvu koje je imalo nalog za uklanjanje bespravno postavljenih kontejnera.

'Redari nisu mogli pomaknuti prosvjednike. Nisu ih mogli ni teleportirati, pa je policija pomogla. Ljudi moraju shvatiti da mi samo obavljamo svoj posao', istaknuo je Karamarko.