ŠIBENIK

Predizborni sporazum HDZ-a i HSS-a

12.01.2009 u 15:11

Bionic
Reading

Sporazum o političkoj suradnji uoči lokalnih izbora u svibnju danas su u Šibeniku potpisali predstavnici HDZ-a i HSS-a Šibensko-kninske županije.

Sporazumom je dogovorena načelna suradnja koja će detaljno biti razrađena i dogovorena 60 do 90 dana uoči izbora, pojasnio je predsjednik Županijskog HDZ-a Ante Kulušić na današnjoj konferenciji za novinare.

Zbog toga na konferenciji nije bilo riječi o mogućim kandidatima za gradonačelnike, načelnike općina ili za župana.

'U nekim općinama i gradovima će kandidati za načelnike i gradonačelnike biti iz redova HDZ-a, a u nekim iz redova HSS-a, uz podršku obiju stranaka', rekao je Ante Kulušić dodajući da će HDZ istaknuti samostalne liste za predstavnička tijela.

'Današnji sporazum HDZ-a i HSS-a početak je suradnje dviju stranka na svim razinama u Šibensko-kninskoj županiji, a rezultat je dosadašnje dobre suradnje na državnoj razini', naveo je predsjednik županijskog HSS-a Zoran Smolić.

Na pitanje novinara kako će HSS do izbora funkcionirati u predstavničkim tijelima gdje je sada oporba, Smolić je odgovorio kako vjeruje da će se u radu predstavničkih tijela već sada neki projekti usklađivati na međustranačkoj razini.

Kako je rečeno danas u Šibeniku, pri kraju su pregovori s HSLS-om o prijeizbornoj suradnji, a vode se razgovori i s drugim koalicijskim partnerima HDZ-a na državnoj razini.