Hrvatska POBJEDA MEDICINE

U KB Dubrava kirurzi prišili odsječenu šaku

Liječnici Klinike za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju Kliničke bolnice Dubrava izvršili su jučer replantaciju ruke kod 22-godišnjeg pacijenta koji si je sjekirom odsjekao šaku

Dva mikrokirurška tima, u kojima su bili doc. Srećko Budi, doc. Rado Žic i dr. Božidar Gorijanec, uspješno su, u operaciji koja je trajala sedam sati, rekonstruirali kosti i mišiće na višestruko ozlijeđenoj podlaktici te replantirali odsječenu šaku.

Prema riječima predstojnika Klinike prof. Zdenka Staneca, pacijent se danas osjeća dobro, a šaka je vitalna i ima urednu funkciju.

Ističe da se radi o vrlo rijetkoj ozljedi za čiju je sanaciju potrebna složena operacija koja se može izvesti samo u dobro opremljenim klinikama s posebno educiranim kirurzima.

Centar za mikrokirurgiju i rekonstrukciju šake KB Dubrava svakodnevno prima bolesnike sa složenim ozljedama šake iz cijele Hrvatske pa u ovom trenutku u Klinici boravi nekoliko bolesnika na kojima su izvedene mikrokirurške rekonstrukcije na šaci i tijelu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još