Hrvatska VIJEĆE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Kapital Netu dozvola za eksperimentalni TV kanal

Vijeće za elektroničke medije priopćilo je da je na jučerašnjoj sjednici dalo dozvolu za eksperimentalno emitiranje specijaliziranog televizijskog programskog kanala u zemaljskoj mreži trgovačkom društvu Kapital Net d.o.o. za program Kapital Network (informativni program o gospodarstvu i poduzetništvu u Republici Hrvatskoj i regiji)

Kako se navodi, Kapital Net mora biti sposoban proizvesti signal SD kvalitete najkasnije do 28. veljače ove godine i dostaviti ga do lokacije mrežnog operatora (OiV d.o.o.). Eksperimentalno emitiranje trajat će minimalno šest mjeseci, a najdulje do 31. prosinca 2010, o čemu će Agencija za elektroničke medije nakladnika pravodobno obavijestiti.

Napominje se da je Vijeće za elektroničke medije donijelo tu odluku većinom glasova, kao što je većinom glasova, a zbog nepotpune dokumentacije, odbacilo ponude trgovačkih društava Autor d.o.o. i Nezavisna televizija NET d.o.o.

Vijeće napominje da je na današnjoj sjednici raspravljalo o ponudama pristiglim na poziv za iskazivanje interesa za eksperimentalno emitiranje specijalizirani televizijskih programskih kanala u zemaljskoj mreži koji je objavljen 30. prosinca prošle godine te da je pristiglo šest ponuda: Autor d.o.o. - program CMC Glazbena televizija, Nova TV d.o.o. - program Doma TV, RTL Hrvatska d.o.o. - program RTL2 serije, RTL Hrvatska d.o.o. - program RTL2 zabava, Nezavisna televizija NET d.o.o. - program Retronet te Kapital Net d.o.o. - program Kapital Network.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još