'Kosor može jednim potezom smijeniti Sanaderovog čovjeka'

'Kosor može jednim potezom smijeniti Sanaderovog čovjeka'

11.02.2010 u 13:35

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor jednim potezom može smijeniti Sanaderovog čovjeka Damira Lučića, tvrde sindikalisti iz riječke podružnice Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata te su od nje to i zatražili upućenim joj pismom

Direktor proizvodnog područja Hidroelektre Zapad Damir Lučić došao je u Rijeku 2008. godine te je preko svojih poslušnika osnovao novi sindikat u svoju korist, a čovjeka koji je to za njega obavio nagradio je mjestom savjetnika, tvrde sindikalisti Dubravko Čorak, Miroslav Matijević i Nenad Mance.

Nadalje napominju da Lucić kontinuirano terorizira trojicu radnika, H. S., S. L. i A. O., a jednu je ženu pred nizom svjedoka nazvao 'talijanskom kurvetinom'.

Zbog zaštite radnika sindikalisti ne žele iznositi njihova puna imena. Predsjednik skupštine HES-a Miroslav Matijević na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je Lucić jednom radniku dao posao koji bi inače obavljala trojica te da je bez prestanka radio punih deset sati.

Zahtjev za Lucićevom smjenom uputili su i Upravi tvrtke te, ukoliko premijerka i Uprava to ne učine u roku od tjedan dana, najavljuju nove korake.