ZAGREBAČKA SKUPŠTINA

'Želimo li da umjesto Šostara zdravstvo vodi Torabi?'

11.02.2010 u 11:49

Bionic
Reading

Zašto poslovni plan Zagrebačkog holdinga za 2010. godinu još nije donesen, koliko godišnje košta pročišćivač za vodu, kad će se uručiti otkaz pročelniku Ureda za izgradnju grada Davoru Jelaviću zbog uvreda izrečenih prosvjednicima u Varšavskoj, kada će se izgraditi vrtić i škola na Vrbanima III, dio je pitanja koja su gradski zastupnici uputili gradonačelniku Milanu Bandiću

Na većinu pitanja gradonačelnik je lakonski odgovarao, a za dio je zastupnicima poručio da će odgovore dobiti u pisanom obliku.

Zastupnika Marina Knezovića (SDP) je zanimalo je li istinito ono što je napisala novinarka tportala Vlatka Palatinuš Polšak, da je marokanski iscjeljitelj Mekki Torabi besplatno dobio na korištenje dvoranu na Velesajmu te je li točno da je mu je Grad osigurao zaštitarsku službu.

Bandić mu je na upit potvrdno odgovorio, uz dodatak: 'Torabi je dobio dvoranu i dobit će je i iduće godine. Učinit ćemo sve kako bismo pomogli nesretnim ljudima.'

Taj odgovor naljutio je Knezovića, koji je Bandića optužio da je cijelu priču zlorabio jer je ispred paviljona u kojem je radio Torabi postavio štandove za prikupljanje glasova za predsjedničku kandidaturu.

'Gradonačelniče, nadam se da ste shvatili kakvu ste poruku poslali. Ja zbilja ne bih želio da ljudi odustanu od liječenja službenom medicinom. Torabija su neki proglasili šarlatanom i prevarantom. Zar vi želite da pročelnika za zdravstvo Zvonimira Šostara zamijeni šaman Luka Hodak?', zapitao je Knezović.

Zašto nije još nije donesen plan investicija Zagrebačkog holdinga za 2010. godinu, iako je polovica veljače, zanimalo je gradske zastupnike. Predsjednik uprave gradske megatvrtke Ivo Čović u tome ne vidi velike probleme jer sve funkcionira normalno.

'Holding ne trpi štetu zbog toga. Velikih investicija nema, a započete se provode', kazao je Čović.

Gradonačelnik također tvrdi da je sve normalno i da Grad svoje obveze prema Holdingu uredno podmiruje.

'Kada Holding dostavi predsjedniku skupštine tvrtke (Bandiću, op.a.) plan investicija, on će biti usvojen', kazao je Bandić.  

Zvonko Maković baš kao i Goran Kutlić zatražio je da gradonačelnik smijeni Davora Jelavića zbog uspoređivanja prosvjednika u Varšavskoj s četnicima.

'Bože moj, zar se mi u 2010. godini, nakon 20 godina demokracije, u Hrvatskoj ne možemo ni pozdraviti. Dođete za govornicu, pozdravite predsjednika Skupštine, zastupnike i one iz Poglavarstva. Ja sam zbog toga nesretan čovjek, ali, gospodine Makoviću, to nije vaš prvi ispad. Vaše je legitimno pravo da tražite ostavku, ali morate biti civilizirani', bocnuo ga je Bandić.

Na izrečeno Maković mu je replicirao da je pozdravio sve sa 'uvaženi' i da nije prvi put da gradonačelnik izbjegava odgovor učeći druge pismenosti i kulturi.

Žestoka rasprava bila je u jednom trenutku i naprasno prekinuta na pet minuta zbog sukoba predsjednika Skupštine Borisa Šprema i Milana Bandića. Bandić je izašao za govornicu, a da mu Šprem nije dao riječ. Kada je vidio da se Bandić ne misli maknuti, Šprem je pozvao zastupnike na pauzu.