MUCALO GRADONAČELNIK

Kerum predao vlast u Splitu!

09.02.2010 u 14:17

Bionic
Reading

Danas u podne na povijesnom trgu grada Splita, na Pjaci, došlo je do primopredaje vlasti u gradu. Splitski gradonačelnik Željko Kerum je predao ključeve grada Dušku Mucalu

Maškare na čelu s Mucalom će vladati Splitom do utorka, 16. veljače. Građani Splita vrlo često tepaju svom gradu kao 'najluđen gradu na svitu'. Ta uopćena fraza se s vremena na vrijeme potvrdi na neočekivani način. Polemike koje trenutno traju se odnose na situaciju u kojoj će u Splitu ove godine zapravo biti dva karnevala i dva Krnje.


Još jučer je Kerum jasno izjavio da ga te polemike ne zanimaju i dodao: 'To su samo zaj...ancije, imaju gradske službe koje o tome brinu i na pitajte mene ništa o tome.' Na Pjaci su se u vrijeme primopredaje vlasti pojavili i predstavnici udruge Spli'ski krnjeval s transparentom 'Tko krade maškare'.

Mucalo je prilikom primopredaje ključeva grada predao Željku Kerumu poklon maškara, komplet balota koje je gradonačelnik sa smiješkom primio. Ne treba sumnjati da će se Kerum s izrazitim smislom za autoironiju lako izvući iz ovih polemika i neprilika.

Pjevač Duško Mucalo je još objavio kako je doznao da je Krnje upravo dobio dvojno državljanstvo, pa je naložio pojačanu kontrolu na granicama. Na drugom kraju trga su prosvjedovali članovi udruge Spli'ski krnjeval koji su prije četrnaest godina oživjeli tradiciju maškara u gradu pod Marjanom te smatraju da ih je gradska administracija izigrala i preuzela kontrolu nad manifestacijom, pa najavljuju prosvjed maškara 13. veljače u subotu na Peristilu.

Sve u svemu, uvijek nešto novo na dinamičnoj splitskoj uličnoj pozornici na kojoj se redovito prelamaju kontroverze, podjele i polemike s, uvjetno rečeno, ozbiljne društvene i političke scene.