TKO KOGA POTKRADA

Otvoreni rat Hine i Večernjeg lista

08.02.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Pravi mali rat izbio je u ponedjeljak između Večernjeg lista i državne novinske agencije Hine na temu tko koga potkrada

Večernji list je u broju od ponedjeljka optužio državnu agenciju Hinu da je lažno izvijestila javnost o slučaju Podravka.

Dakle, Večernjak je objavio vijest koja govori o sadržaju tajnih ugovora Podravke i OTP banke, ali nigdje nisu naveli, kako tvrde, to da je 'Vlada jamčila dionicama Ine', pa je samim tim i laž Hinina tvrdnja da je premijerka demantirala tu informaciju. Prema Večernjaku, premijerka je samo niječno odgovorila na upit njihova novinara je li Vlada donijela neku odluku kojom jamči dionicama Ine za tu operaciju. U svom tekstu Večernjak je nazvao Hinu amaterskom te pohvalio svoju odluku da odustane od pretplate na državnu agenciju.

Hina tvrdi da se oni nisu pozivali na Večernji list nego na medije općenito te navode više pisanih i elektroničkih medija koji su objavili napise o spomenutom slučaju. Pritom Hina ne objašnjava dva osobito sporna navoda - odakle im informacija da je Vlada jamčila dionicama Ine te da je Polančec potpisao ugovor s OTP bankom.

Iz Hine su podsjetili da je Večernjak slao 'visoka izaslanstva' u tu agenciju da bi spriječio objavljivanje agencijske vijesti o štrajku novinara u Večernjem listu te tvrde da u Večernjaku očito žele poravnati neke svoje račune s tom agencijom. Što se tiče otkazane pretplate za Hinu, iz agencije kažu da iz Večernjaka kradu Hinine servise, dokaz čega je i objava njihove vijesti s weba za pretplatnike.