HIV-OM ZARAŽENI SUKOŠANIN NA POLICIJI

'I u Zadru sam imao ljubavnike'

06.02.2010 u 19:05

Bionic
Reading

Priznanje 21-godišnjeg K. Š. da je, iako svjestan kako je zaražen HIV-om, bez zaštite imao spolne odnose s više muškaraca odjeknulo je sjevernom Dalmacijom, posebno među homoseksualcima i biseksualcima

Sukošanin K. Š. (21), mladić koji je inficiran HIV-om mjesecima bez zaštite održavao seksualne odnose s više Šibenčana, danas popodne ponovno je priveden na obavijesni razgovor u vodičku postaju, piše Večernji list

Navodno je nekome prijetio. "Mogu vam potvrditi samo to da je doveden na informativni razgovor", kazala je Marica Kosor, šibensko-kninska glasnogovornica. Inače, poslije Šibenika, panika je zavladala i Zadrom.

Priznanje 21-godišnjeg K. Š. da je, iako svjestan kako je zaražen HIV-om, bez zaštite imao spolne odnose s više muškaraca odjeknulo je poput bombe sjevernom Dalmacijom, posebno među homoseksualcima i biseksualcima. Jučer je priznao Večernjem listu kako je spavao s desetak osoba u Šibeniku, a da je s četiri osobe imao seksualni odnos bez zaštite. Većina su, prema njegovu priznanju, biseksualci, a neki od njih imaju obitelj, žene i djecu.

– Nisam se zaštitio četiri puta jer sam iskazivao želju, nekada se nisam zaštitio jednostavno na njihov zahtjev, a nekad je to bilo i na moj zahtjev – kaže K. Š.

Isprva je na naš upit je li kontaktirao sa svojim partnerima i rekao im poslije da ima sidu odgovorio kako to nije smio napraviti prije nego što ih obavijesti policija. Potom je u razgovoru rekao kako je s njima ipak kontaktirao i ispričao im se te im poručio da se jave liječnicima. S K. Š. smo i danas razgovarali telefonski. Ponavlja da mu je žao zbog toga što je napravio. Iznio je i nepoznate informacije: "U Zadru sam imao spolne odnose s petnaestak osoba".

Nema političara

Na upit je li točno, s obzirom na velik broj osoba s kojima se upuštao u seksualne odnose, da se bavio prostitucijom, odgovorio je negativno.

– Nisu mi plaćali za seks – rekao je K. Š. i potom na sva naša dodatna pitanja odgovorio uglavnom niječno. Naime, na upit je li istina da među njegovim seksualnim partnerima, kako se jučer nagađalo u sjevernoj Dalmaciji, ima i političara, novinara i javnosti poznatih osoba, odgovorio je kako to nije točno.

– Teško mi je. Svi su me odbacili. Sklonio sam se na jedno mjesto – rekao nam je K. Š., a na pitanje je li sa Zadranima spavao bez zaštite odgovara da je tada rabio zaštitu.

Sukošanina K. Š. HIV-om je u Zagrebu prije otprilike osam ili devet mjeseci, kako sam govori, zarazio ili njegov seksualni partner ili neka od osoba s kojima su on i ljubavnik imali odnose.

A cijeli je slučaj, pak, dospio u javnost pošto je K. Š. u ponedjeljak uhićen u Benkovcu, i to zbog prijave četrdesetogodišnjakinje iz Tisnog koja ga je optužila da ju je pokrao.

On je demantirao da je svoju znanicu iz Tisnog pokrao te potom izjavio kako je na policiji otkrio da je obolio od side. Potom je policiji sam priznao da je, otkako je zaražen HIV-om, imao spolne odnose s desetak osoba u Šibeniku. Stoga je dvadesetjednogodišnji Sukošanin i kazneno prijavljen za širenje spolnih bolesti.