PROSVJEDI U VARŠAVSKOJ

Jelavić: Ovo su četničke barikade!

05.02.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Stotinjak prosvjednika od rane zore zaposjelo je Varšavsku ulicu u Zagrebu ne bi li osujetili početak radova poduzetnika Tomislava Horvatinčića na izgradnji podzemne garaže projekta Cvjetni prolaz. To njihovo blokiranje Varšavske je pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo Davor Jelavić nazvao četničkim barikadama

Za razliku od posljednjeg prosvjeda, kada su se penjali po stablima koja trebaju biti srušena i zatvorili u kaveze, ovoga su puta sa sobom dovukli i dva građevinska kontejnera te sjeli na njihove krovove da ih ne bi mogla ukloniti mehanizacija zagrebačkog Komunalnog redarstva.

'Borimo se za Varšavsku ulicu jer su građani prisiljeni na ovakve akcije s obzirom na to da su poluge vlasti stale na drugu stranu i nemaju sluha za 54 tisuće potpisa građana koji se protive uništavanju srca Zagreba.

Borbom za centar grada, borimo se za cijeli Zagreb', poručila je glumica Urša Raukar koja je istaknula da je spremna i na uhićenje ako se sukobe s policijom.

Međutim, do sukoba i intervencije policije nije došlo, a odgovornost za postavljene kontejnere preuzeo je aktivist Bernard Ivčić, koji ih je na traženje komunalnih inspektora odbio ukloniti pa će zbog toga zaraditi kaznu, jer će oni najvjerojatnije biti uklonjeni o trošku grada.

Pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo Davor Jelavić poručio je preko Večernjeg lista da su prosvjednici postavili - četničke barikade.

Na upit kako ih može uspoređivati na taj način, odgovorio je da je to tako jer su prosvjednici u Varšavskoj nasilni. 'Mi se bojimo poslati svoje ljude da uklone kontejnere jer se bojimo što im 'ulica' može napraviti', izjavio je Jelavić.

Za srijedu 10. veljače najavljen je i masovni prosvjed građana koji će se održati u 18 sati u Varšavskoj ulici.