NASIPANJE PLAŽE

Ante Novak opet glumi makarskog šerifa

03.02.2010 u 13:49

Bionic
Reading

Makarski dogradonačelnik Ante Novak, inače otac bivše urednice informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić, započeo je radove nasipanja zemlje na centralnoj gradskoj plaži želeći na taj način na njoj napraviti još jedan rat

S obzirom na to da je turizam glavna ekonomska grana u gradu pod Biokovom, svako diranje u plažu stvara uznemirenost među stanovništvom bez obzira je li opravdano ili nije.

Da situacija bude zanimljivija, s radovima nije upoznat gradski pročelnik Odjela za gospodarenje prostorom Ognjen Radić koji je za Makarsku kroniku izjavio je da Grad nema veze s nasipanjem, zbog čega je poslao komunalne redare na teren.

Dogradonačelnik Ante Novak tvrdi nešto sasvim suprotno. 'Na plaži se nasipa žalo i Grad je za to dao dozvolu, kao što će svim Makaranima koji izvode građevinske radove, a nemaju gdje sa zemljom od iskopa, dopustiti da je iskrcaju u more. Ne znam čija se zemlja iskrcava, ali znam da je riječ o zemlji pomiješanoj sa žalom koja je odlična za uređivanje plaža', poručio je Novak, vidno uznemiren time što se 'opet pravi drama oko ničega'.

O nasipanju na makarskoj plaži nikakvih saznanja nije imao inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Split Ivica Čikotić, iako bi, sukladno zakonu, o svakom zahvatu u prostoru na pomorskom dobru koji zahtijeva proceduru ishođenja lokacijske dozvole te potvrdu glavnog projekta, trebao biti obaviješten i izjasniti se o suglasnosti nakon izlaska na teren.

Odmah nakon što je pročelnik Ognjen Radić rekao novinarima Makarske kronike da je na teren poslao komunalne redare da izvide radove o kojima on ne zna ništa, oni su se uputili na Cvitačku. No, jedini koga smo tamo zatekli bio je bagerist koji je poravnavao veliki zemljani rat. Ugledavši novinare, zaustavio je bager i uputio se prema našem fotoreporteru, prijeteći mu da će ga baciti u more zbog fotografiranja bagera i kamiona bez dozvole. 'Pitajte Novaka što se radi, bio je ovdje prije deset minuta s komunalnim redarima. Gubite se odavde dok nisam poludio', vikao je dotični gospodin koji je potom uzeo mobitel i nazvao dogradonačelnika te mu se potužio na novinarska njuškala.