Hrvatska S KONJA NA MAGARCA

Sanaderov put od blindiranog BMW-a do Škode

  • Autor: tportal
  • 3.2.2010 13:52:54
  • 3.2.2010 13:10:29

Uvidom u imovinsku karticu bivšeg premijera Ive Sanadera moglo bi se zaključiti da on i nije neki ljubitelj automobila kako bi se moglo zaključiti prema voznom parku kojim je opsluživan za vrijeme predsjedničkog mandata u HDZ-u

Prema informacijama iz imovinske kartice bivšeg premijera, Ivo Sanader vlasnik je Renaulta 8 iz 1967. godine kojem se tržišna vrijednost ovisno o stanju, budući da nije riječ o raritetnom modelu, kreće između 3.000 i 5.000 eura. Poprilična je to razlika u odnosu na 4,2 milijuna kuna vrijedan blindirani BMW 760 Li kojim se Sanader služio nakon što su 'zbog troškova održavanja' u HDZ-u odlučili da je vrijeme za zamjenu dotadašnje limuzine serije 7.

Davor Pongračić / CROPIX

Spomenuti blindirani BMW podigao je mnogo prašine prošle godine budući da je nabavljen u jeku financijske krize, pa su ga u HDZ-u odlučili zamijeniti 'pristupačnijim' standardnim BMW-om serije 7 kojim se premijer u otkazu donedavno služio.

Poznato je da je Ivo Sanader 90-ih godina prošlog stoljeća također bio vlasnik Mercedesa, vjerojatno istog automobila koji je sada u vlasništvu njegove supruge.

imcdb

Ipak, s obzirom na to da je bivši premijer nedavno ostao bez svih povlastica, Mercedesi i BMW-i ustupili su mjesto Škodi Superb u kojoj je, kako piše Globus, Ivo Sanader viđen prošli tjedan. Premda bi se ovakva promjena za bivšeg premijera naviknutog na luksuz mogla okarakterizirati kao pad s konja na magarca, ona je to tek prema statusu koji dvije automobilske marke uživaju na našem tržištu.

Naime, Škoda Superb je najprestižniji češki model koji u izdanju s dvolitrenim dizelskim motorom, integralnim pogonom i paketom opreme Elegance košta gotovo 300.000 kuna.

škoda
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još