ZLOČIN U SREBRENICI

Koštunica traži deklaraciju o Jasenovcu

02.02.2010 u 15:26

Bionic
Reading

Srpski internetski portal B92 javlja da za lidera DSS-a Vojislava Koštunicu usvajanje deklaracije o Srebrenici predstavlja nemoralnu politiku i ponižavanje srpskog naroda te traži da parlament Srbije izglasa deklaraciju o Jasenovcu

Koštunica smatra da je ovo trenutak kada se Srbija, umjesto da potkopava Republiku Srpsku, treba s njom dogovoriti oko zajedničkog teksta deklaracije kojom bi se, bez razlike, osudili svi zločini na prostoru nekadašnje Jugoslavije i koja bi istovremeno bila usvojena u Beogradu i Banja Luci.

Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, javlja B92, ocijenio je da nitko nema pravo na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod stavljati 'žig odgovornosti'.

Lider DSS-a smatra da je 'nemoralna i nečovječna politika' koja put u Europu 'utire preko razdvajanja mrtvih i omalovažavanja nevinih srpskih žrtava'.

'Takav put ne vodi nikamo osim u ponižavanje vlastitog naroda. Ako Skupština Srbije, umjesto jedne deklaracije kojom se osuđuju svi ratni zločini, treba donijeti neku posebnu deklaraciju, onda bi to trebala biti deklaracija o Jasenovcu u kojem je izvršen genocid nad srpskim narodom', rekao je Koštunica.