Hrvatska MALO POMALO

Pojeftinila Inina goriva, ali samo par lipa

Maloprodajne cijene naftnih derivata od danas su na Ininim benzinskim postajama niže od dvije lipe po litri, koliko su pojeftinili motorni benzini, do devet lipa po litri, koliko su uglavnom pojeftinila dizelska goriva

Prema službenom cjeniku koji je Ina u ponoć objavila na svojim web stranicama, od utorka, 2. veljače, motorni benzini u postotku pojeftinjuju za oko 0,3 posto.

Nova cijena eurosupera 95 na Ininim benzinskim postajama u sljedećih tjedan dana iznosi 7,93 kune po litri (do sada 7,95 kuna).

Cijena supera 95 je 7,83 kune po litri (od sada 7,85 kuna), dok se super plus 98 prodaje po osam kuna po litri (do sada 8,02 kune).

Cijene dizelskih goriva niže su za osam, odnosno devet lipa po litri, ili u postotku od 1,1 posto, koliko pojeftinjuje eurodizel, do 2,1 posto, koliko je snižena cijena plavog dizela.

Tako se eurodizel od ponoći prodaje po cijeni od 7,25 kuna po litri, što je osam lipa niže od dosadašnjih 7,33 kune.

Nova cijena dizela niža je za devet lipa po litri i iznosi 7,13 kuna po litri (do sada 7,22 kune).

I cijene plavog dizela i loživog ulja ekstra lakog niže su za devet lipa po litri i nova je cijena plavog dizela 4,10 kuna (do sada 4,19 kuna), a loživog ulja ekstra lakog 4,55 kuna po litri (do sada 4,64 kune).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena tri i pol posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još