NOVI KURS

Kosor najavila izmjene Zakona o golfu

01.02.2010 u 22:30

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor najavila je večeras da će vlada vrlo brzo predložiti izmjene Zakona o golfu

"Spremna sam osluškivati nove ideje. Primjerice, na tragu toga idemo izmijeniti Zakon o golfu", rekla je Kosor u HTV-ovoj emisiji Dnevnik plus

Najavila je i da će vlada ovaj ili najkasnije idući tjedan odlučiti hoće li s čela Croatia osiguranje smijeniti HSLS-ovca Hrvoja Vojkovića.

Ponovila je da HSLS, kao i druge stranke u koaliciji, svoje poslove mora rješavati unutar stranke, "ne preko leđa vlade i ne zabavljati javnost vlastitim problemima".

Na pitanje hoće li vlada smijeniti Mladena Barišića s mjesta ravnatelja carinske uprave, Kosor je odgovorila kako će vlada postupati u skladu sa saznanjima koja ima, ali da "misli kako ne bi trebalo izvlačiti ni jedno ime". "Sve što treba učinit ćemo vodeći računa o tome da državni dužnosnici mogu biti osobe koje časno bez ostatka rade svoj posao", dodala je.

Kosor je kazala kako su je iznenadili razmjeri službenih sumnji u korupciju koje otkriva DORH.

Nije željela komentirati nagađanja o mogućoj kaznenoj prijavi protiv njezina prethodnika Ive Sanadera, a naglasila je da sva korupcija nije vezana uz članove HDZ-a.

"Kao što vidite, izlaze na površinu i mnoge radnje koje nisu vezane uz HDZ nego uz druge stranke", kazala je, ponovivši da u koruptivna djela ljudi nisu upleteni zato što pripadaju nekoj stranci, nego zato što "nemaju morala, časti ni obraza".

Premijerka je kazala kako nema informacije o osam milijuna kuna "zamračenih" u kupnji oružja, o kojima govori predsjednik Stjepan Mesić.

Premijerka očekuje dobru suradnju s Josipovićem, a posebno njegovu punu potporu vladi u borbi protiv korupcije.

Naglasila je kako joj je neprihvatljivo bilo kakvo trgovanje mjestima u diplomaciji. "Mislim da moramo napraviti što je najbolje za Hrvatsku. Potpuno je neprihvatljivo bilo kakvo trgovanje u sukreiranju vanjske politike i određivanju tko će i gdje biti veleposlanik", odgovorila je Kosor na pitanje hoće li se trgovati mjestima u ministarstvima vanjskih poslova i obrane.