TAJNA BOGAĆENJA NEVENKE JURAK

Mihanović iz CO: Sanader je to tražio!

30.01.2010 u 20:50

Bionic
Reading

Član Uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović otkrio je da im je bivši premijer Ivo Sanader preporučio da poslove počnu sklapati s tvrtkom Fimi media Nevenke Jurak

U intervjuu za HTV Mihanović je otkrio detalje sastanka 20-ak direktora u Vladi 2007. i potvrdio da je tadašnji premijer Ivo Sanader preporučio javnim tvrtkama da poslove počnu sklapati s Fimi medijom Nevenke Jurak.

Sastanak je bio u proljeće 2007. godine u Banskim dvorima. Nakon toga uslijedio je drugi sastanak u Carinskoj upravi u Zagrebu, potvrdio je Mihanović. Tko je sve bio na sastanku i je li u Banskim dvorima tada bio i šef Carinske uprave Mladen Barišić, Mihanović nije nije želio govoriti zbog tajnosti postupka koje vodi USKOK.

Nakon tih sastanaka počela su zaključivanja ugovora s Fimi medijom. Ipak, Mihanović tvrdi da je on jedini odbio Sanadera i njegove sugestije da se cijeli marketinški proračun i suradnja usmjere prema Nevenki Jurak te kaže da se odlučio za javne natječaje.

'Proveli smo natječaj i učinili dobru stvar za Croatia osiguranje, štitili smo interes CO-a i nikakav pritisak, ništa nije moglo utjecati da mi tu odluku ne poštujemo. Od četiri javna natječaja na samo jednom pobijedila je Fimi media, i to za zakup oglašivačkog prostora na javnoj i komercijalnim televizijama.'

I dok javnost spekulira isključivo o bogaćenju i financijskim aspektima Fimi medije, Mihanović misli da se u pozadini cijelog slučaja krije mnogo dublji i društveno opasniji problem. Sa združenim marketinškim sredstvima svih državnih tvrtki ucjenjuje se medijska javnost u Hrvatskoj, i to je ono što me posebno zabrinjava, rekao je Mihanović.

U DORH-ovoj istrazi Mihanović nije ni pokajnik ni osumnjičenik, nego svjedok koji odnedavno surađuje s USKOK-om. I on i obitelj bili su izloženi prijetnjama, koje je prijavio policiji. Mihanović, da ne ugrozi policijsku istragu, nije želio spekulirati tko mu prijeti, ali se nada da će se i to uskoro otkriti.