Hrvatska DA TURIZAM PROCVJETA

HTZ polaže nade u Srbe

Prošle godine broj turista iz Srbije na hrvatskom primorju porastao je za 25 posto i takav se uspjeh planira ponoviti i ove godine, izjavio je pomoćnik direktora Hrvatske turističke zajednice Milo Sršen poslije susreta s čelnikom Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici

'Kampanju smo započeli prošle godine, a ove godine u nju krećemo daleko ozbiljnije s ciljem da na naše more privučemo što više turista iz Srbije', izjavio je Sršen.

Hrvatska turistička zajednica će svoje prvo ovogodišnje službeno pojavljivanje u Srbiji imati za nekoliko tjedana na beogradskom sajmu turizma.

'Turistima iz Srbije preporučivat ćemo odlaske na otoke. Prednost turista iz Srbije je svakako to što nema jezičnih barijera, pa će s domaćinima lako naći zajednički jezik', dodao je pomoćnik direktora HTZ-a.

'Drago nam je što se razumije potreba razvoja odnosa dviju država i u ovome segmentu i mi ćemo biti tu da takve napore podupremo', rekao je predsjednik HNV-a Branko Horvat.

Hrvatska turistička zajednica još nema službeno predstavništvo u Srbiji, no plan je da se ono otvori za nekoliko godina, zaključio je Milo Sršen.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još