IMA GRIJANJA

Nema odgode početka školske godine

10.01.2009 u 13:26

Bionic
Reading

Drugo polugodište tekuće školske godine započet će u ponedjeljak, 12. siječnja, te neće biti odgađanja početka nastave, priopćilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ)

Odluku o redovitom početku nastave Ministarstvo je donijelo slijedom mišljenja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a u prvom redu vodeći računa o interesima učenika i njihovih roditelja. Također, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa do danas nije zaprimilo niti jedan zahtjev od škola odnosno njihovih osnivača, a u kojem bi se zatražilo prolongiranje početka nastave.

Ministarstvo podsjeća da je pravilnicima o kalendaru rada osnovnih i srednjih škola propisano da u posebnim okolnostima, koje nije moguće planirati godišnjim planom rada škole, škola može odstupiti od utvrđenih rokova. O odstupanju od utvrđenih rokova na zahtjev škole i na prijedlog ureda državne uprave u županiji nadležnog za obrazovanje odlučuje MZOŠ.

Od ukupno 1.274 školske ustanove u RH, grijanje na plin koristi njih 366, odnosno 29 posto. Prema podacima koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa zaprimilo od Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, ušteda u potrošnji plina koja bi se ostvarila odgađanjem početka nastave nije od značaja za stabilnost plinskog sustava. U odnosu na ukupnu potrošnju plina u RH, ta ušteda iznosila bi tek 3 promila, odnosno 0,3 posto, stoji u priopćenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.