Hrvatska CRVENI KRIŽ

Hrvati za Haiti skupili 3,2 milijuna

Hrvatski Crveni križ (HCK) do danas, 29. siječnja, prikupio je ukupno 3,27 milijuna kuna od čega su većinu, 2,27 milijuna, donirali građani, tvrtke, lokalna samouprava i institucije donirali, a milijun kuna dala je hrvatska Vlada

U priopćenju iz Hrvatskog Crvenog križa navode da su, s obzirom na potrebe, od dijela prikupljenih novčanih donacija kupili 2.200 kuhinjskih setova u vrijednosti 95.700 eura, a je tvrtka Instrumentaria iz Sesveta darovala je medicinske proizvode za saniranje prijeloma kostiju u vrijednosti od 29.228 eura.

Obje donacije upućene su transportnim avionima u Haiti gdje će ih primiti delegati Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) i zajedno s volonterima Haićanskog Crvenog križa raspodijeliti stanovnicima Haitija, priopćuju iz HCK.

Preostala novčana sredstva HCK će, u dogovoru s Međunarodnom federacijom Crvenog križa, donirati preostala novčana sredstva ili nabaviti potrebna materijalna dobra.

Iz HCK navode kako se građani i dalje zanimaju za način pomoći unesrećenima na Haitiju te podsjećaju da se novčani iznos može uplatiti na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa broj 2340009-1511555516, pozivom na donatorski telefon 060 90 11 (6,15 kn, PDV uključen) i on-line donacijom na www.hck.hr.

Sve on-line uplate, kao i uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb oslobođene su bankovnih naknada, a telekomunikacijski partner HCK, Markot.tel d.o.o., i ovaj put se odrekao svog prihoda.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još