ZIMA, ZIMA

Danas najhladniji dan ove godine

28.01.2010 u 18:15

Bionic
Reading

Danas je najhladniji dan ove godine, a najhladnije je bilo u Otočcu gdje je jutros izmjereno 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, doznaje se od Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

No, to nije najniža temperatura izmjerena ove zime jer je 21. prosinca prošle godine, primjerice, u Gospiću izmjerena 22 stupnja ispod ništice, a danas je taj grad imao 18 stupnjeva ispod ništice.

Prije Božića, 21. prosinca 2009. i u drugim kopnenim krajevima bilo je iznimno hladno pa je u Zagrebu izmjereno 18 stupnjeva ispod ništice, a danas je iznimno hladno uglavnom bilo mjestimice u Lici i Slavoniji, izjavio je za Hinu prognostičar DHMZ-a Tomislav Kozarić.

Među gradovima u kojima su jutros izmjerene najniže temperature bili su Osijek sa 16 stupnjeva ispod ništice i Delnice s 15 stupnjeva ispod ništice. U Zagrebu je jutros izmjereno -10 stupnjeva, a u Rijeci -3 stupnja.

Najtopliji su jutros bili Komiža i Hvar, i to pet stupnjeva Celzijevih, Dubrovnik i Makarska imali su četiri stupnja, a Split dva.

Danas je zbog premještanja oslabljene fronte bilo pretežito oblačno, maglovito u Lici i Slavoniji, a u južnoj Dalmaciji mjestimice je bilo slabe kiše. Na području Metkovića, Vrgorca i Imotskog početkom dana padao je i slab snijeg. Sredinom dana i poslijepodne i u kopnenim predjelima bilo je mjestimice slaba snijega, a zatim se naoblaka u najzapadnijim krajevima počela raskidati.

DHMZ za sutra prijepodne na Jadranu najavljuje pretežito sunčano vrijeme, u unutrašnjosti djelomice sunčano, ponegdje s dugotrajnom maglom i niskim oblacima, a zatim sa zapada postupan porast naoblake te krajem dana uglavnom na sjevernom Jadranu mjestimice malo kiše, u Gorskom kotaru i malo snijega. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni, a na Jadranu ujutro ponegdje slaba do umjerena bura, danju jugo u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od -13 do -7 stupnjeva, a na Jadranu od -3 do 3 stupnja. Najviša dnevna uglavnom između -2 i 3 stupnja, a na Jadranu od 3 do 8 stupnjeva Celzijevih.